Gyakran Feltett Kérdések.

 

Miért érdemes felbérelnem egy filmstúdiót, miért nem elég ha az egyik családtagom majd felveszi az eseményeket?

Két dolgot egyszerre 100%-osan nem lehet csinálni. Valaki bulizik a lagzin és közben felveszi az eseményeket? Lehetetlen!. Ilyenkor fordul elõ az, hogy a tortáról, vagy más hasonlóképpen fontos eseményrõl, valahogy senki nem csinált felvételt. Az egyik beszélgetett, a másik kinn volt, a 3. táncolt pont. A felbérelt operatõr nem bulizik, hanem dolgozik. Azért kapja a pénzét, hogy minden jelentõs pillanat meg legyen örökítve. Ezen felül rendelkezni kell olyan kapacitású berendezésekkel, melyekkel a nyersanyagot, (mely adott esetben több 100 GIGABÁJT) fel tudja dolgozni. Rendelkeznie kell a feldolgozáshoz szükséges szoftverismereteken felül olyan filmes tudással, és filmes tapasztalatokkal, melyek elengedhetetlenül szükségesek egy másfél órás komplett produkció összeállításához.

-

Befolyásolja-e az árat az, hogy hány résztvevõs a rendezvény?

Nem, a kamerát és az operatõrt abszolút nem érdekli, hogy 1 embert vagy 100-at kell felvennie.

-

Hány órát vesz fel az operatõr, és meddig marad az esküvõn?

Általában 4-5 óra hasznos anyaggal dolgozunk, amibõl kb másfél, maximum 2 óra végleges film készül. Az operatõr az elsõ momentum elött érkezik kb fél órával, és nagyjából a menyecsketánc után távozik fél órával, így kb délután 1-tõl éjjel 1-ig van jelen.

-

Mennyi idõ múlva kapom kézhez a filmet?

Egy ilyen zenés filmnek a megvágása nagyjából 100 óra, ha minden nap 8 órát dolgozik a vágó, valamint hozzászámoljuk a grafikai munkálatok, retusálások, menükészítés, és egyéb utómunkálati órákat, akkor kb 160 óra. Ebbõl persze rögtön lejön a hétvége (hiszen akkor forgatás van, nem tudunk filmet is csinálni) akkor kb 3 hét. Tehát a lagzit követõ 3. - 4. héten átadásra kerül a film.

-

Kell-e személyesen találkoznom a stúdióval az esküvõ elött?

Mindenképpen javaslunk egy személyes találkozót, már csak a "megismerkedés" miatt is, hiszen a lagzi napján épp eléggé izgatott lesz, nem kell majd a videós miatt izgulni, hogy ki lesz, és egyáltalán oda talál-e a helyszínre. Mindenképpen szükség van egy pontos forgatókönyv TERV készítésre, amirõl nagyjából az operatõrnek is tudnia kell, hiszen úgy készül szalagokkal, és egyéb kellékeivel. Valamint szükség van pontos címek megadására, esetleg térkép készítésre (elõfordult már, hogy térképen nem jelzett erdei tisztáson volt a szabadban a menyegzõ).

-

Mennyi idõvel az esküvõ elött kell megkeresnem a stúdiót?

A fõszezonban (március-október), hogy biztosan tudjuk vállalni az esküvõtöket, 3-4 hónappal korábban sem korai. (július-augusztus elég zsúfolt szokott lenni). Egyéb hónapokban elég 4-5 héttel az esemény elött.

-

Tudnak e számlát adni a kért szolgáltatásról?

Természetesen tudunk számlát adni.

-

Mikor kell kifizetnem a filmet?

Az átadás pillanatában, amikor leellenõriztük azt hogy, az ön dvd lejátszóján elindul a film.

-

Hány példányt kapok a filmbõl?

Az ár 5 db dvd-t tartalmaz, ezen fellül minden egyes dvd ára még pluszban 800 ft.

-

Hogy néz ki a film kívülrõl?

Természetesen mind az öt, illetve pluszban igényelt filmet színes képekkel és szöveggel ellátott borítóval, a lemezek felszínést pedig szintén színes nyomtatással adjuk át.

-